Πολιτική Απορρήτου

Η ατομική επιχείρηση Λαμπαδάς παρασκευάς που στο εξής θα αναφέρεται ως Byteme Systems παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Διαδικτύου, Πληροφορικής και Δικτύων. Λειτουργεί από την 11/5/2020 και παρέχει υπηρεσίες δημιουργίας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, παραγωγή προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, σχεδιασμού και ανάπτυξης τεχνολογιών της πληροφορίας για εφαρμογές, υπηρεσίες παροχής συμβουλών για θέματα υλικού (Hardware) υπολογιστών, υπηρεσίες παροχής συμβουλών για θέματα συστημάτων και λογισμικού, υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης για τεχνολογίες της πληροφορίας.

Εάν ο χρήστης διαφωνεί με κάποιους ή όλους τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας, των υπηρεσιών ή του ηλεκτρονικού καταστήματος, οφείλει να απέχει από τη χρήση του, αλλιώς δηλώνει ότι έχει αποδεχτεί ανεπιφύλακτα, όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας του. Η εταιρία Byteme Systems, λειτουργεί υπό την ευθύνη της επιχείρησης Λαμπαδάς Παρασκευάς με ΑΦΜ: 112309570 που εδρεύει επί της οδού Διαμαντόπουλου Βασίλη 29, στην Κοζάνη, Τ.Κ.50131. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6957834585.

Η διαφύλαξη των Προσωπικών Δεδομένων των καταναλωτών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας. Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων, διέπεται από τους όρους της παρούσας σύμβασης και τις σχετικές διατάξεις τόσο του ελληνικού, όσο και του κοινοτικού και διεθνούς δικαίου σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και τις Αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τις οποίες σεβόμαστε και τηρούμε. Οποιαδήποτε μελλοντική μεταβολή του ως άνω κανονιστικού πλαισίου, θα αποτελέσει αντικείμενο της παρούσας σύμβασης. Προκειμένου να σας προσφέρουμε τις καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες , συλλέγουμε προσωπικά στοιχεία μετά τη ρητή συγκατάθεσή σας και αφού προηγουμένως λάβετε πλήρη γνώση των δικαιωμάτων σας, όπως αυτά προβλέπονται στις διατάξεις του Κανονισμού 679/2016 GDPR και του ερμηνευτικού αυτού ελληνικού Νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Πρωταρχικό μέλημα της Εταιρείας μας είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών με σεβασμό στα δικαιώματα, τις θεμελιώδεις ελευθερίες, την ιδιωτική ζωή, καθώς και στο απόρρητο της επικοινωνίας των χρηστών του ιστοχώρου μας, γι’ αυτό και λαμβάνουμε όλα τα πρόσφορα και αναγκαία μέτρα στα πλαίσια του νόμου, υιοθετώντας σύγχρονες τεχνολογικές διαδικασίες, προηγμένο τεχνικό εξοπλισμό και λογισμικό.

Οι επισκέπτες και οι χρήστες των υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου κατά την περιήγησή τους στις ιστοσελίδες του, ενδέχεται να κληθούν να παράσχουν εκουσίως πληροφορίες και δεδομένα που τους αφορούν προκειμένου να εγγραφούν σε υπηρεσίες, να προβούν σε παραγγελίες προϊόντων ή υπηρεσιών, να λαμβάνουν ενημερώσεις, και να απολαμβάνουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες του ιστοχώρου bytemesystems.gr. Τα προσωπικά στοιχεία συλλέγονται από εμάς αποκλειστικά και μόνον εφόσον εγγραφείτε στις υπηρεσίες μας ως μέλη και περιορίζονται στο ονοματεπώνυμο σας, διεύθυνση (οδός, πόλη, ταχυδρομικός κώδικας), ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και στοιχεία τιμολόγησης (ΑΦΜ, ΔΟΥ) . Παράλληλα, ζητάμε κάποια στοιχεία όπως αριθμό κινητού τηλεφώνου (στην περίπτωση που χρειαζόμαστε να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας). Με το παρόν δίνετε τη ρητή συγκατάθεσή σας στη συλλογή και επεξεργασία των παραπάνω προσωπικών σας δεδομένων, χωρίς την οποία δεν μπορούμε να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, ενώ μπορείτε να την ανακαλέσετε ή να τροποποιήσετε ανά πάσα στιγμή (Άρθρο 7 του Κανονισμού 679/2016 ΕΕ). Διατηρούμε το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων χωρίς προειδοποίηση, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον κανονιστικό πλαίσιο. Σας παρακαλούμε, όπως ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους εν λόγω όρους για τυχόν αλλαγές, καθώς η συνεχής συμμετοχή σας στις υπηρεσίες μας συνεπάγεται την αποδοχή σας ως προς όλες τις ενδεχόμενες τροποποιήσεις αυτών.

Στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα περιλαμβάνεται κάθε πληροφορία αναφορικά με το υποκείμενο των δεδομένων, με τις στο νόμο προβλεπόμενες εξαιρέσεις. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (απλά και ευαίσθητα), σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Κανονισμού 679/2016 ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, είναι: κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»)· το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου. Τα απλά προσωπικά δεδομένα είναι όλα τα μη ευαίσθητα. Η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών – χρηστών, είναι κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή ( σύμφωνα με το αρθρ. 4 παρ. 2 του Κανονισμού 679/2016 ΕΕ). Η επεξεργασία δεδομένων των χρηστών από την Εταιρεία μας είναι απόρρητη. Η Εταιρεία μας λαμβάνει κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών και την προστασία τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας.

Η Εταιρεία ενεργώντας με βάση την αρχή της νομιμότητας, της αντικειμενικότητας, της ακρίβειας, της διαφάνειας, της ακεραιότητας και εμπιστευτικότητας, του περιορισμού του σκοπού, της ελαχιστοποίησης και του περιορισμού της περιόδου αποθήκευσης, προβαίνει σε επεξεργασία δεδομένων των χρηστών, τα οποία αποκτά με νόμιμο τρόπο και διατηρεί σε αρχείο, αυστηρά υπό τις προϋποθέσεις του νόμου (αρθρ. 5 του Κανονισμού 679/2016 ΕΕ), αποκλειστικά και μόνο κατόπιν συγκατάθεσης του χρήστη – υποκειμένου των δεδομένων. Η Εταιρεία δηλώνει ότι προβαίνει σε νόμιμη επεξεργασία των δεδομένων των χρηστών τα οποία συλλέγει κατά τρόπο θεμιτό και νόμιμο για καθορισμένους, σαφείς και νόμιμους σκοπούς και τα οποία, υφίστανται θεμιτή και νόμιμη επεξεργασία εν όψει των σκοπών αυτών.

Σκοποί που δικαιολογούν την επεξεργασία είναι μεταξύ άλλων η εκτέλεση των παραγγελιών των χρηστών του παρόντος δικτυακού χώρου, η αιτηθείσα ενημέρωση των χρηστών μέσω newsletter και η εν γένει αποτελεσματικότερη παροχή σε αυτούς των προσφερόμενων υπηρεσιών της Εταιρείας. Η επεξεργασία περιορίζεται στο απολύτως αναγκαίο μέτρο, συλλέγοντας όχι περισσότερα δεδομένα από όσα κάθε φορά απαιτούνται εν όψει των σκοπών της επεξεργασίας, είναι, δε, ακριβή και εφόσον χρειάζεται, υποβάλλονται σε ενημέρωση και διατηρούνται σε μορφή που να επιτρέπει τον προσδιορισμό της ταυτότητας των υποκειμένων τους μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου που απαιτείται, για την πραγματοποίηση των σκοπών της συλλογής τους και της επεξεργασίας τους (άρθρ. 5, περ. β, γ και ε, Κανονισμού 679/2016 ΕΕ). Η Εταιρεία μας αρχειοθετεί τις συμβάσεις με τους καταναλωτές – χρήστες του παρόντος ιστοχώρου, εντός των θεσμικών πλαισίων και με γνώμονα την ομαλή διεκπεραίωση των παραγγελιών. Δυνατότητα πρόσβασης των καταναλωτών σε αυτές υπάρχει εφόσον ζητηθεί ειδικώς.

Μοναδικές, περιοριστικά απαριθμούμενες στο νόμο (αρ. 6 παρ. 1 Κανονισμού 679/2016 ΕΕ) περιπτώσεις, στις οποίες ενδέχεται η Εταιρεία μας να προβεί σε επεξεργασία των απλών δεδομένων των χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους είναι οι κάτωθι:

α) η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση σύμβασης της οποίας το υποκείμενο των δεδομένων είναι συμβαλλόμενο μέρος ή για να ληφθούν μέτρα κατ’ αίτηση του υποκειμένου των δεδομένων πριν από τη σύναψη σύμβασης,

β) Η επεξεργασία είναι αναγκαία για την συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση του υπεύθυνου επεξεργασίας

γ) Η επεξεργασία είναι αναγκαία για τη διαφύλαξη ζωτικού συμφέροντος του υποκειμένου ή άλλου φυσικού προσώπου, εάν αυτό τελεί σε φυσική ή νομική αδυναμία να δώσει τη συγκατάθεσή του.

δ) η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον ή κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας που έχει ανατεθεί στον υπεύθυνο επεξεργασίας

ε) η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων που επιδιώκει ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή τρίτος, εκτός εάν έναντι των συμφερόντων αυτών υπερισχύει το συμφέρον ή τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες του υποκειμένου των δεδομένων που επιβάλλουν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ιδίως εάν το υποκείμενο των δεδομένων είναι παιδί.

Περαιτέρω, η επεξεργασία δεδομένων από την Εταιρεία μας επιτρέπεται και όταν: ο χρήστης μετά από ενημέρωση για το είδος των δεδομένων, το σκοπό και την έκταση της επεξεργασίας, τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών έχει συγκατατεθεί, ή η επεξεργασία είναι αναγκαία για την εκτέλεση σύμβασης, στην οποία ο χρήστης είναι συμβαλλόμενο μέρος, ή για τη λήψη μέτρων κατά το προσυμβατικό στάδιο, μετά από αίτηση του συνδρομητή ακόμα και χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη (αρθρ. 5, παρ. 2 ν.3471/2006).

Ο σχεδιασμός και η επιλογή των τεχνικών μέσων και των πληροφοριακών συστημάτων, καθώς και του εξοπλισμού για την παροχή στους χρήστες των υπηρεσιών της Εταιρείας μας, γίνονται με βασικό κριτήριο την επεξεργασία όσο το δυνατόν λιγότερων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Στην επιτρεπόμενη αποθήκευση και επεξεργασία κατά τα ανωτέρω ανήκουν ενδεικτικώς η ενημέρωση του χρήστη, η διεκπεραίωση της παραγγελίας του, η παροχή αιτηθέντων υπηρεσιών και κάθε ενέργεια στα πλαίσια της σύμβασης του χρήστη με την Εταιρεία μας. Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, όπως αυτά περιγράφονται στον νόμο, δεν συλλέγονται από την Εταιρεία σε καμία περίπτωση. Κατ’ εξαίρεση από τον κανόνα αυτό δύναται η Εταιρεία να συλλέξει και επεξεργαστεί ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, υπό τις αυστηρές, περιοριστικά αναφερόμενες στον νόμο προϋποθέσεις (άρθρ. 9 παρ. 2, του Κανονισμού 679/2016 ΕΕ).

Συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων, είναι κάθε ένδειξη βουλήσεως, ελεύθερη, συγκεκριμένη, ρητή και εν πλήρη γνώσει, με την οποία το υποκείμενο των δεδομένων εκδηλώνει ότι συμφωνεί, με δήλωση ή με σαφή θετική ενέργεια, να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν. Η ενημέρωση αυτή περιλαμβάνει πληροφόρηση τουλάχιστον για το σκοπό της επεξεργασίας, τα δεδομένα ή τις κατηγορίες δεδομένων που αφορά η επεξεργασία, τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και το όνομα, την επωνυμία και τη διεύθυνση του υπεύθυνου επεξεργασίας και του τυχόν εκπροσώπου του. Η συγκατάθεση μπορεί να ανακληθεί οποτεδήποτε, χωρίς αναδρομικό αποτέλεσμα (αρθρ. 7 παρ. 1-4 του Κανονισμού 679/2016 ΕΕ). Έγγραφος τύπος δεν απαιτείται για την παροχή συγκατάθεσης προς επεξεργασία απλών δεδομένων του χρήστη, επομένως η συγκατάθεση δύναται να δοθεί και ηλεκτρονικά, με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Οι χρήστες του παρόντος δικτυακού χώρου κατά το στάδιο της συλλογής δεδομένων ενημερώνονται κατά τρόπο πρόσφορο και σαφή για το σκοπό της επεξεργασίας και τους αποδέκτες των δεδομένων τους. Οι χρήστες απολαμβάνουν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα δικαιώματα σχετικά με τα προσωπικά τους δεδομένα, έχουν μεταξύ άλλων δικαίωμα ενημέρωσης, πρόσβασης στα δεδομένα τους και αντιρρήσεων κατά τις ειδικότερες προβλέψεις του νόμου (αρθρ.12-15 του Κανονισμού 679/2016 ΕΕ). Ειδικά το υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να απαιτήσει από τον υπεύθυνο επεξεργασίας χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση τη διόρθωση ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν καθώς και το δικαίωμα να ζητήσει τη διαγραφή των δεδομένων αυτών (αρθρ.16-17 του Κανονισμού 679/2016 ΕΕ). Οι χρήστες έχουν επιπλέον το δικαίωμα της φορητότητας των δεδομένων τους και διαβιβάζει τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας χωρίς αντίρρηση από την Εταιρία μας (αρθρ.18-20 του Κανονισμού 679/2016 ΕΕ) Για να ασκήσετε τα δικαιώματα αυτά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: info@bytemesystems.gr.

H Εταιρία μας τηρεί το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer), που είναι σήμερα το παγκόσμιο standard στο διαδίκτυο για την πιστοποίηση δικτυακών τόπων (websites) στους δικτυακούς χρήστες και για την κρυπτογράφηση στοιχείων μεταξύ των δικτυακών χρηστών και των δικτυακών εξυπηρετητών (web servers). Μία κρυπτογραφημένη SSL επικοινωνία απαιτεί όλες τις πληροφορίες που αποστέλλονται μεταξύ ενός πελάτη και ενός εξυπηρετητή (server) να κρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποστολής και να αποκρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποδοχής, προστατεύοντας έτσι προσωπικές πληροφορίες κατά τη μεταφορά τους. Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται με το πρωτόκολλο SSL, προστατεύονται από έναν μηχανισμό που αυτόματα εξακριβώνει εάν τα δεδομένα έχουν αλλαχτεί κατά την μεταφορά.

Για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών και βελτιωμένη εμπειρία χρήστη, ο ιστοχώρος bytemesystems.gr χρησιμοποιεί cookies. Περισσότερα σχετικά με τα cookies μπορείτε να βρείτε στην Πολιτική Cookies.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το Tidio Chat, μια πλατφόρμα συνομιλίας που συνδέει τους χρήστες με την υποστήριξη πελατών της Byteme Systems. Συλλέγουμε διευθύνσεις/ονόματα/διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόνο με τη συγκατάθεση των χρηστών, προκειμένου να ξεκινήσει η συνομιλία. Τα μηνύματα και τα δεδομένα που ανταλλάσσονται αποθηκεύονται εντός της εφαρμογής Tidio. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Απορρήτου τους.

Η Byteme Systems δεν χρησιμοποιεί αυτά τα μηνύματα ή τα δεδομένα εκτός από το να παρακολουθεί τα καταχωρημένα ζητήματα ή ερωτήματα των χρηστών. Τα προσωπικά σας δεδομένα θα υποβληθούν σε επεξεργασία και θα διαβιβασθούν σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ).

Τέλος η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί την υπηρεσία Mailchimp για την ομαδική αποστολή ενημερωτικών και προωθητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομίου σε όσους απο τους επισκέπτες έχουν απο μόνοι τους εγγραφεί στην συγκεκριμένη υπηρεσία. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Cookies τους.

Οι Υπηρεσίες του site μας ενδέχεται να περιλαμβάνουν συνδέσμους προς ιστοσελίδες τρίτων στο μέλλον, στις οποίες ενδέχεται να μεταφερθούν οι χρήστες μας. Ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις πρακτικές περί απορρήτου των εν λόγω ιστοσελίδων τρίτων. Προτρέπουμε τους χρήστες/επισκέπτες μας να διαβάζουν τις δηλώσεις/πολιτικές περί προστασίας δεδομένων κάθε ιστοσελίδας τρίτου μέρους στην οποία συνδέονται από το site μας.

Οι επισκέπτες-χρήστες του ιστοχώρου bytemesystems.gr κατά την παροχή των στοιχείων τους στα πλαίσια των συναλλαγών τους με το κατάστημα, της εγγραφής μέλους και κάθε άλλη περίπτωση, ενημερώνονται, συναινούν και αποδέχονται την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων, για τις ανάγκες της ομαλής διεκπεραίωσης της συναλλαγής και της πρόσφορης παροχής των υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου. Η εκούσια καταχώριση από τους επισκέπτες-χρήστες του ηλεκτρονικού μας καταστήματος των προσωπικών τους δεδομένων, παρέχει το δικαίωμα στην Εταιρεία μας να προβεί σε επεξεργασία των δεδομένων αυτών προκειμένου να εκτελέσει τις παραγγελίες και να προσφέρει προσηκόντως τις από τους χρήστες αιτούμενες υπηρεσίες. Οι επισκέπτες-χρήστες του ιστοχώρου bytemesystems.gr με αυτή την καταχώριση παρέχουν την κατά νόμο απαιτούμενη συγκατάθεσή τους προς επεξεργασία των παρεχόμενων προσωπικών τους δεδομένων, από την Εταιρεία, στα πλαίσια του νόμου.